به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق، شکري در جريان فتنه 88 معاون وزير اطلاعات بود و بواسطه موقعيتش از زير و بم فتنه، جلسات محرمانه سران و مديريت آن و اطلاعات محرمانه بسياري آگاه است.او در مصاحبه اي که با اين شماره هفته نامه 9 دي انجام داده، بخشي از اين اطلاعات خبرساز را افشا و ضمن ريشه يابي جريان فتنه پس از انقلاب و نحوه و چرايي تقسيم کار سران فتنه 88، هدف آقاي هاشمي رفسنجاني از نامه جنجالي اش به رهبر معظم انقلاب در خرداد ماه 88 را هم به نقل از برادر زاده او بيان کرده است.
ريشه تاريخي جريان فتنه
معاون سابق وزير اطلاعات در ابتدا، به تشريح "ريشه تاريخي جريان فتنه" در سال هاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي مي پردازد و مي گويد: بعد از رياست جمهوري بنيصدر ملعون جرياني به نام خط سه در داخل شکل گرفت و با جسارت تمام آقاي منتظري را در مقابل حضرت امام علم کرد. در آن مقطع حساس وزارت اطلاعات با شناخت دقيق و عميق ماهيت اين جريان فتنه وارد عمل شد و به شاخه نظامي و عملياتي آن را ضربه زد که مهدي هاشمي معدوم در راس آن بود. ولي بعدها بويژه پس از ارتحال حضرت امام، متاسفانه شاخه سياسي اين جريان که به شدت از امام کينه به دل داشت و با رهبري آيت الله خامنهاي هم مخالف بود با جسارت تمام به دليل خوش خيالي برخي از مسئولان عالي رتبه به تدريج وارد دستگاه اجرايي کشور شد و در لايههاي حساس و استراتژيک سياسي و اقتصادي کشور نفوذ کرد.
وي چند علت را مانع از برخورد با شاخه سياسي اين جريان مي داند و عنوان مي کند: نفوذ بخش موثر اين جريان در بخشهايي از حاکميت از يک سو و همچنين نفوذ اين جريان در راس برخي از مراکز حساس اجازه برخورد با شاخه سياسي اين جريان را نداد و متاسفانه حمايتهاي برخي از شخصيتها که اتفاقا در فتنه 88 نيز نقش محوري و در حقيقت رهبري فتنه را داشتهاند موجب در امان ماندن آنان شد.
دسته بندي عوامل موثر در فتنه 88
شکري با دسته بندي عوامل موثر در فتنه 88، "خواص بيبصيرت" را يک دسته از اين عوامل مي داند و درباره آنان مي گويد: خواص بيبصيرت بودند که متاسفانه سياست نفوذ و رخنه سرويسهاي اطلاعاتي در طول سالهاي گذشته در بين نزديکان و بستگان درجه يک برخي از شخصيتها و رجال سياسي مذهبي کشور، عامل اصلي بازدارندگي ايشان در مقابله با جريان فتنه بود. از طرفي کينه جوييها و حسادتهاي سياسي باعث شد تا اين شخصيتها تحت تاثير القات اطرافيانشان قرار بگيرند و متاسفانه حتي در مواردي شاهد همراهي و حتي رهبري اين شخصيتهاي با نفوذ توسط همين اعضاي خانواده بوديم. شايد بسياري از آنها ندانسته در اين حلقه قرار گرفتهاند ولي الان در حال بازي در زمين آنها هستند.
به گفته معاون سابق وزير اطلاعات "دشمن از بستري که در زمان سازندگي و اصلاحات برايش در کشور فراهم شد طرح نفوذ و رخنه را در برخي خواص به اجرا درآورده و متاسفانه بيشترين بهره را نيز در جنگ هوشمند از اين گروه برد. هدف مشترک اين جريان داخلي و خارجي هم اين بودکه بگويند احمدينژاد نه."
نحوه و چرايي تقسيم کار در جريان فتنه
به اعتقاد وي در جريان فتنه "يک تقسيم کار" صورت گرفته است. شکري در اين باره استناداتي را ارائه و عنوان مي کند: براي نمونه شما به اين کد اطلاعاتي که مربوط است به يکي از جلسات محفلي موسوي با عناصرش در تيرماه امسال توجه کنيد که چطور جريان فتنه در درون خودشان تقسيم کار کرده اند، موسوي خطاب به اين حلقه مي گويد: "فرض کنيد آقاي کروبي ، آقاي خاتمي، آقاي هاشمي و ديگران عين هم فکر کنند، عين هم عمل کنند و عين هم بيايند در صحنه اين چيز خوبي نيست. اين به نفع ماست که آقاي هاشمي در همين موقعيت خودش باشد البته دوست دارم هاشمي بيايد کارهاي ديگري هم بکند اما اگر نکرد همين هم خوب است. ببنيد ما به نماز آقاي هاشمي هم نياز داريم."
پشتپرده نامه جنجالي هاشمي به رهبر انقلاب از زبان علي هاشمي
زماني که آقاي هاشمي دست به قلم شد و نامه تامل برانگيزش به رهبر معظم انقلاب را همزمان با ارسال رسانه اي کرد، شکري هم معاون وزير اطلاعات بود و از اخبار پشت پرده زيادي از جمله درباره اقدامات آقاي هاشمي خبر داشت.
آقاي شکري در اين باره مي گويد: برداشت بنده به عنوان يک عنصر امنيتي اين است که نامه جسارت آميز هاشمي به مقام معظم رهبري نيز درست به مانند موسوي به تصور وجود « موقعيت انقلابي» به نگارش درآمد و با اتکاي به اين موقعيت انقلابي بود که مقام معظم رهبري را تهديد به اقدامات براندازي در جريان انتخابات و پس از آن کرد! نامه قبل از رسيدن به حضرت آقا در سايتها منتشر شد. علي هاشمي در ستاد قيطريه و در جمع شش نفر از اعضاي اصلي ستاد موسوي با هيجان وصف ناپذيري مطرح مي کند: « اين نامه حاج آقا خيلي تند است و ما داريم آن را چاپ مي کنيم، شما هم بگويد چاپ کنند. بايد دست به دست هم بدهيم تا موج ايجاد کند. حاج آقا گفته يا اينجا کار خراب مي شود يا فضا برميگردد. »
او در ادامه به بخشي از نامه آقاي هاشمي اشاره و آن را تحليل مي کند: آقاي هاشمي در نامه مورخ 19 /3/88 يعني سه روز قبل از انتخابات مي نويسد: « بر فرض اينکه اينجانب صبورانه به مشي گذشته ادامه دهم، بي شک بخشي از مردم، احزاب و جريانها، اين وضع را بيش از اين بر نمي تابند و آتش فشانهايي که از درون سينه هاي سوزان تغذيه مي شوند، در جامعه شکل خواهد گرفت که نمونه هاي آن را در اجتماعات انتخاباتي در ميدانها، خيابان ها و دانشگاه ها ، مشاهده مي کنيم ... از جنابعالي انتظار است براي حل اين مشکل و براي رفع فتنه هاي خطرناک و خاموش کردن آتشي که هم اکنون دودش در فضا قابل مشاهده است، هر گونه که صلاح مي دانيد، اقدام موثري بنماييد و مانع شعله ور تر شدن اين آتش در جريان انتخابات و پس از آن شويد، سر چشمه شايد گرفتن به پيل / چو پر شد نشايد گرفتن به بيل»
ملاحظه کنيد که هاشمي در پايان از اين فراز از نامه اش خبر از اغتشاشات پس از انتخابات مي دهد. بنابر اين معلوم مي شود که پشتوانه آقاي هاشمي نيز براي ارسال نامه تند و بدون سلام و حتي تهديد آميز به مقام معظم رهبري، تصور او مبني بر وجود « موقعيت انقلابي» در جامعه است. اين ادعاي آقاي هاشمي مبني بر وجود آتش فشانهايي که نمونه آنها را در اجتماعات انتخاباتي در خيابانها مشاهده مي کنيم مويد اين امر است.
به گفته معاون سابق وزير اطلاعات "حتي تهديد ناشيانه مقام معظم رهبري به شعله ورتر شدن آتش در جريان انتخابات و پس از ان هم به دليل اميدواري آقاي هاشمي به استمرار موقعيت انقلابي است که آن را به شکل آتشي که دودش در فضا قابل مشاهده است، بيان مي کند."
شکري تصريح مي کند که "نتيجه اينکه از مصاحبه موسو ي در قبل از 22 خرداد کاملا برمي ايد که آنها به دليل تصور وجود «موقعيت انقلابي» در جامعه ، تصميم قطعي خود را براي اجراي عمليات نهايي براندازي چه در صورت پيروزي، به صورت اجراي جشن هاي ساختار شکنانه و چه در صورت شکست، به صورت اغتشاشات براندازانه، اتخاذکرده بودند و صريحا نيز آن را بيان مي کردند."